Internet Explorer 11 için parolaları anımsama ve web formlarını doldurma

Windows 10, Windows 8.1 ve Windows 8, Windows 7 için

Web sitelerine ait parolaları anımsama

E-posta, banka veya alışveriş sitesi gibi, hesabınızla oturum açmanızı isteyen bir web sitesini ziyaret ettiğinizde, Internet Explorer, kullanıcı adınızın ve parolanızın anımsanmasını isteyip istemediğinizi sorar. Siteyi bir sonraki ziyaretinizde ve kullanıcı adınızı girmeye başladığınızda, Internet Explorer hesap bilgilerinizi doldurur.

Internet Explorer’da parola kaydetme varsayılan olarak açıktır, ancak parola kaydetmeyi aşağıdaki gibi açıp kapatabilirsiniz:



  1. Internet Explorer’da Araçlar düğmesini ve ardından İnternet seçenekleri’ni seçin.
  2. İçerik sekmesindeki Otomatik Tamamlama bölümünden Ayarlar’ı seçin.
  3. Formlardaki kullanıcı adları ve parolalar onay kutusunu ve sonra Tamam’ı seçin.

 Parola kaydetmeyi kapatmak için Formlardaki kullanıcı adları ve parolalar onay kutusunu temizleyin.

Not:
Eğer ortak bir bilgisayar kullanıyorsanız, Internet Explorer şifreleri ve kullanıcı adlarını saklamayı isteyip istemediğinizi sorar. Ortak bilgisayarlarda kişisel oturum açma bilgilerinizi kaydetmemeniz yararınıza olacaktır.

Hesap bilgileriniz şifrelenir ve bilgisayarınızda depolanır. Bilgileriniz kullanıcı hesapları arasında paylaşılmaz ve bilgisayardaki diğer uygulamalar parolaları okuyamaz. Ancak, farklı bir bilgisayarda Microsoft hesabınızla oturum açarsanız, hesap bilgileriniz cihazlar arasında taşındığından, Internet Explorer’da kaydedilen hesap bilgilerinizle sitelerde oturum açabilirsiniz.

Windows Mağazası’ndan indirdiğiniz bir uygulama ile bir etki alanını paylaşan bir site için oturum açma bilgilerini kaydettiğinizde, Windows bu uygulamada otomatik olarak oturum açar.

Otomatik Tamamlama ile form doldurma

Web sitelerine gönderim ve fatura adresi gibi kişisel bilgilerin girilmesini gerektiren çevrimiçi görevleriniz varsa, Otomatik Tamamlama özelliği formları otomatik olarak tamamlayarak zaman kazandırabilir. Form içeren bir siteyi bir daha ziyaret edip bilgilerinizi girmeye başladığınızda, Internet Explorer daha önce girdiğiniz bilgilere göre formu doldurur. Otomatik Tamamlama şu şekilde etkinleştirilir:


  1. Internet Explorer’da Araçlar düğmesini ve ardından İnternet seçenekleri’ni seçin.
  2. İçerik sekmesindeki Otomatik Tamamlama bölümünden Ayarlar’ı seçin.
  3. Sırasıyla Formlar’ı, Tamam’ı ve ardından yeniden Tamam’ı seçin.

 

Otomatik Tamamlama’yı kullanarak gizliliğinizin korunmasına yardımcı olma

Otomatik Tamamlama, çevrimiçi formlara girdiğiniz parola ve diğer bilgileri anımsayarak size zaman kazandırır. Bu bilgiler kullandığınız bilgisayarda güvenle saklandığından, Otomatik Tamamlama’yı ortak veya paylaşılan bilgisayarlarda kullanma konusunda dikkatli olmalısınız. Bir ortak veya paylaşılan bilgisayar kullanırken, Otomatik Tamamlama’nın kapatıldığından emin olun. Ayrıca, istemeden paylaşmak istemediğiniz bilgiler (bir kredi kartı için fatura adresi gibi) girdiyseniz, ilgili bilgisayardan Otomatik Tamamlama geçmişini kaldırabilirsiniz.




Bir bilgisayarda Otomatik Tamamlama geçmişini silmek için;

  1. Internet Explorer’da Araçlar düğmesini ve ardından İnternet seçenekleri’ni seçin.
  2. İçerik sekmesindeki Otomatik Tamamlama bölümünden Ayarlar’ı ve ardından Otomatik Tamamlama geçmişini sil’i seçin.
  3. Gözatma Geçmişini Sil sorgu kutusunda Form verileri ve Parolalar öğelerini seçin. Web adresi girişlerini temizlemek için, gözatma geçmişinizi de silen Geçmiş onay kutusunu seçmeniz gerekir.
  4. Otomatik Tamamlama geçmişinizi silmek için Sil’i seçin. Tamam’ı ve ardından yeniden Tamam ‘ı seçin.

 

administrator

Leave A Comment