Uzak masaüstüne bağlanamıyorum ve problemsiz Rdp bağlantısı kendiliğinden neden devre dışı kalır?

Sorun: Windows işletim sistemlerinde normal olarak kullandığımız uzak masaüstü bağlantı sistemi belki kısa süre sonra bozulabilmektedir. Modeme yapılan ayarlarda herhangi bir değişiklik olmamasına rağmen peki neden uzak masaüstü uygulası devre dışı kalır?

Çözüm ya da öneri: Merhabalar burda uzak masaüstü nasıl kuruluru anlatmayacağım. Yine de öğrenmek isterseniz bu linke tıklayın ve bu sayfada boşuna zaman kaybetmeyin.

Öncelikle bu sorunla karşılaşmadan önce belirtmek isterim ki farketmez servis sağlayıcı(ttnet,superonline vs…) hepsi her modem kapanıp açıldıktan sonra ip numaraları değişen müşterilerimdi. Ancak fiber internet kullanıcılarıydılar ve modemleride servis sağlayıcı tarafından verilen modemlerdi. Biliyorsunuz kendilerinin verdiği modemler otomatik kurulum yapılan modemlerdir. E tabi bunu bir açık port sayesinde yapmaktalar. Hangi port bilmiyorum. Kısaca Bu port sayesinde otomatik olarak kullanıcı adı şifre tanımlanmaktadır.

ilk Sorunla karşılaşmamın akabinde modemde otomatik yazılım güncellendi mi kontrol ettim ve port ayarlar kısmında herhangi bir değişiklik var mı kontrol ettim! Bunlarda herhangi bir değişiklik yoktu, yani bıraktığım gibiydi. Ardından bilgisayarda ki uzak masaüstü ayarları aktif ve bir değişiklik var mı diye kontrol ettiğimde herhangi bir değişiklik olmadığını gördüm. Belki sorun bu bilgisayardadır diyerek başka bir bilgisayarı uzak masaüstü portuna yönlendirdim fakat bu da sorunu çözmedi.

Forumlarda bu konuyu araştırdığımda dikkatimi çeken bir konu oldu ve bu konu üzerinde yoğunlaştım. Konu cgn ip sistemi. Bu konuyla ilgili detaylı bilginin paylaşıldığı web sitesine ulaşmak için tıklayın.

Ben Cgn İp sisteminde olması şüphesiyle telekomda ve superonline den hizmet alan iki müşterimide SABİT İP aldırdım. Zaten 2 saat içinde aktif oluyor. Sabit İp için 20 tl gibi aylık ücret alınıyor. Neyse bunu yaptıktan sonra modemi kapatıp açmak yetmiyor. Modemin Resetleme yuvasına bir ataç,kalem vs. ile bastırarak modemin fabrika ayarlarına dönmesini bekleyin. Ve ardından tekrar modemin port ve ip ayarlarını yapın. Umarım sorununuz çözülmüştür.

teknik destek almak için arayın.  Adana da yerinde servis vermekteyim.

administrator

Leave A Comment