defter beyan jwt doğrulanmadı hatası

JWT NEDİR: JSON Web Token demektir. Bu bir sunucu kimliklendirme standartıdır. Yani defter beyan sisteminde görmüş olduğunuz api key ve api secret kodlarının babasıdır. Bu her firmaya her kullanıcıya farklı kullanıcı kimliği kazandırır.

Peki jwt hatasının ve karşılaşmanız muhtemel olan diğer hataların önüne geçmek için aşağıdaki çözümleri sizlere sunuyorum. Umarım faydalı olur.

Zirvenet, Orka, Luca ve diğer muhasebe programları defter beyan sisteminde  jwt doğrulanmadı hatası ile ilgili aşağıdaki notlarıma önerilerime ve çözüm yollarına dikkatle okumanızı ve uygulamanızı öneririm.

Defter beyan sistemi alt yapı sorunlarından bu uyarıyı alıyor olmanız yüksek ihtimaldir. Bilgisayar ayarlarınızı kontrol etmeden önce
mümkünse terminal bilgisayardan da sisteme girmeyi deneyin. Tekrar girmiyorsa bilgisayar ayarlarınızı değiştirmeyin. 189 arayın

ÖNEMLİ NOT: Öncelikle XP İŞLETİM SİSTEMİ kullanılan bilgisayarlarda DEFTER BEYAN çalışmaz. Hiç ayarlarla uğraşmayın ve hatta bu sayfayı kapatın ve bilgisayarına ilk olarak WİNDOWS 10 yükleyin. Çözülmez ise geri gelin:)

 
ÖNEMLİ NOT: İşletim sisteminiz ne olursa olsun veritabanınızın SQL 2008 ya da üzeri olması ŞART. Kurulu değilse hiç aşağıdaki adımlara bakmayın ve öncelikle SQL 2008 ya da üzerini kurun. SQL kurmadan önce MUTLAKA yedek alın.

 EĞER WİNDOWS 7 KULLANIYORSANIZ DEVAM EDELİM;
 
ÖNEMLİ NOT: Wind0ws 7 işletim sistemini kullanıyorsanız;  mutlaka ama mutlaka tüm windows güncellemeleri yükleyin. Nasıl yüklendiğini öğrenmek için TIKLAYIN
 

WİNDOWS 7 NİN TÜM GÜNCELLEMELERİNİ YÜKLEDİYSENİZ YA DA WİNDOWS 10 KULLANIYORSANIZ VE HALA SORUN DEVAM EDİYORSA ;
 
-Muhasebe programının ayar kısmında SMMM ve Firmanızın Vergi Numaralarını kontrol ediniz.
 
– API Key bilginizin SMMM üzerinden alındığına ve doğruluğuna emin olunuz.
Zaten JWT hatasının asıl kaynağı aslında DEFTER BEYAN portalındaki APİ KEY ve APİ SECRET kodlarının muhasebe programınızdaki APİ KEY ve APİ SECRET numaralarından farklı olmasından kaynaklanıyor. 
 

defter beyan portalında kendi kullanıcınızdayken entegratörü tekrar seçin ve api key ve api secret bilgilerini kopyalayıp muhasebe programınıza tekrar yapıştıp tekrar deneyin.

**Bazen defter beyan sitesi çöküyor. Bu sebeple verilerinizi gönderemiyor olabilirsiniz.
***Defter Beyan sisteminde sorun verdiğide oluyor. Bu yüzden ara ara deneyin. 

administrator

Leave A Comment