Uyap E Satış Portalı E imzalı giriş için java indir

  • Genel

Nasıl  Teklif  Veririm ?
İlgili klavuzu indirmek için buraya tıklayınız.

E-imzalı Giriş İçin Java Yüklemesi
İlgili kurulum dosyasını indirmek için buraya tıklayınız. (Not. Google Chrome da java çalışmamaktadır. Explorer ya da Mozilla Firefox Kullanın)

Java nın Çalışması için Mozilla yüklemek için buraya tıklayınız.


Uyap E Satış Hakkında Bilinmesi Gereken Faydalı Bilgiler

İcra ve İflas Daireleri ile Satış Memurluklarınca 2004 Sayılı İcra ve İflas Kanunu hükümleri uyarınca satışa çıkartılan mallara ilişkin ihalelerin elektronik ortamda yayınlandığı ve bu ihalelere elektronik ortamda teminat yatırmak suretiyle teklif verildiği sistemdir.

İcra ve iflas dairelerinin vazgeçilmez bir parçası olan cebri icra satış işlemlerinin hayatımızın bir organı haline gelen teknoloji ile birleşerek daha şeffaf bir ortamda satış işlemlerinin yapılması amaçlanmaktadır.

Satış ilanları satış gününe kadar elektronik ortamda görülebilecek olup bu sayede icra ihalelerine daha fazla katılımcının iştirak etmesi ile satışa konu malların gerçek değerini bulması sağlanmış olacaktır. Bu sayede borçlunun daha fazla borcunun mahsup edilmesi, alacaklının da bu oranda alacağına kavuşması ile tarafların menfaatine işlem yapılmış olacaktır. 

Kişilerin bulundukları mahal haricindeki satışları takip edebilmesi, bu satışlara bulunduğu yerden teminat yatırmak suretiyle teklif  verebilmesi  kısacası zamandan ve mekandan bağımsız icra ihalelerine katılım hedeflenmektedir.

Yargının temel taşlarından biri olan icra daireleri ihalelerinin şeffaf bir ortamda yapılması sağlanarak yargıya olan güvenin daha da artmasını ve insanların yargı kanalıyla haklarına kavuşmasını pekiştirecektir.

İcra ve İflas Dairelerinden satışı yapılacak olan mallara ilişkin bilgiler Elektronik satış sayfasında yayınlanacaktır. İhaleye çıkartılan mallara teklif verebilmek için sisteme E-İmzalı ve imzasız giriş yapılması gerekmektedir.

İmzasız girişte TC kimlik numarasını ve ekrandaki resim doğrulamayı yazarak ,
E imzalı girişte ise elektronik imza şifresi girilerek sisteme giriş yapılabilmektedir.

1-E Satış Ana Sayfa butonu, satışı yapılacak ürünlerin görüntülendiği ve teklif verme işleminin yapıldığı ekrandır .

2-Önceki verdiğiniz teklifler butonu, daha önce vermiş olduğunuz tekliflerin tamamının görüntülendiği ekrandır.

3-Detaylı arama butonu, ihale bilgilerine göre kriterinin detaylandırılarak arama yapıldığı ekrandır.

4-İzlemeye Aldığım Ürünler butonu ana sayfadan seçilip teklif verilmesi düşünülen ürünün her defasında ana sayfadan seçilmeden kısa yoldan ürüne ulaşılması sağlanmaktadır.

5-Yatırdığım teminatlar butonu ise daha önce teklif vermek için yatırılan teminatların görüntülendiği ve teminatların iade işleminin yapıldığı ekrandır.

E Satış Ana Sayfa ekranından teklif verilmesi düşünülen ürün seçilip detay bölümünden ürüne ilişkin genel bilgiler ve fotoğraflara ulaşılabilmektedir.

Bu mala teklif  verilebilmesi için öncelikle kişinin Vakıfbank ta hesabı bulunması ve internet bankacılığı şifre bilgilerinin bulunması gerekmektedir. Bu bilgileri mevcut olan kişi ilgili ekranda bankaya bağlanarak seçeceği hesabından elektronik ortamda teminatı yatırıp ilgili mala teklif verebilecektir.Ayrıca kişi mala ilişkin otomatik teklif tanımlayarak belirleyeceği miktara kadar sistem otomatikman başka teklifler olması halinde ilgilinin teklifini güncelleyecektir.

administrator

Leave A Comment