Zirvenet Müşavir Yazılım’ını Winrar sıkıştırma programı ile yedekleme yöntemi (resimli anlatım)

Zirvenet Yazılım’ı kullananların yedekleme işlemlerini aksatmamalarında fayda vardır. Çünkü tüm datalar sizin ana makinanızda(Server) bulunmakta ve  datalarınız yaptığınız  hatalı işlemlerden ya da virüslerden her an etkilenmesi söz konusudur. Kendi müşterilerimde de karşılaştığım problemlerden ilham alarak yedekleme nasıl yapılır diye sizlere  yardımcı olmak istedim.

zirvenet yazılım sql durdurma
zirvenet  yazılım sql durdurma

1.  Sql Durdurma: Bu işlem ana makinada(Server) yapılan bir işlemdir.  Sql durdurma işlemi öncesi ana makina ve terminallerde zirvenet yazılımın kapatılması gerekiyor.  Sql durdurmak için zirvenet yazılımın kurulu olduğu diskte (zirvenet genellikle D diskinde kuruludur) zirvenet klasörüne girdikten sonra soldaki resimde olduğu gibi “SQL DURDUR simgesine  sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır’ı seçin.  Bu işlemden sonra yedekleme işleminin 2.aşamasına geçebiliriz.

 

 

zirvenet yazılım winrar ile yedekleme
zirvenet yazılım winrar ile yedekleme

2. Winrar sıkıştırma programı ile sıkıştırma işlemi: Öncelikle bilgisayarınızda winrar programı bilgisayarınızda kurulu değilse kurmalısınız.  Winrar indirmek için TIKLAYIN. İndirip Kurduğunuzu varsayarak Zirvenet yazılımın kurulu olduğu diski açtığınızda zirvenet klasörüne mouse ile sağ tıklayın ve açılan pencerede soldaki resimde gördüğünüz gibi arşive ekle”zirvenet.rar” i seçin. Artık yedekleme işlemi başlamıştır. Datalarınızın büyüklüğüne göre işlem zaman alabilir. yedekleme bittikten sonra resimde gördüğünüz gibi kitaplık şeklindeki zirvenet simgesini harici hardiskinize,flash diske ya da  Bulut’a(onedrive,google drive gibi) arşivleyerek yedekleyebilirsiniz.

 

zirvenet yazılım sql başlatma
zirvenet yazılım sql başlatma

3.Sql Başlatma: Sql durdurma işlemlerini tekrar gözden geçirin. Ama bu defa sol taraftaki zirvenet klasöründe sql başlat simgesine sağ tıklıyoruz ve yönetici olarak çalıştır simgesini seçiyoruz. Tüm terminaller ve ana makinada Zirvenet Müşavir programını çalıştırabilirsiniz.
Not: Yukarıda yapılan işlemlerden sonra veri kaybı ya da programın tekrar çalıştırılamaması gibi olumsuzluklardan dolayı sorumluluk size aittir.

administrator

Leave A Comment