Defter beyan gönderirken “token alınamadı” hatasının çözümü

SORUN: Zirvenet kullanan mali müşavirler sık sık karşılaştıkları problemlerden bir tanesi de son zamanlarda Mali müşavirleri bezdiren Defter Beyan Sistemindeki problemlerdir. Şu sıralar defter beyan gönderen zirvenet kullanıcıları TOKEN ALINAMADI uyarısı almaktadırlar. Peki çözümü nedir nasıl çözülür aşağıda adım adım açıklıyorum. Umarım probleminize çözüm olur.

ÇÖZÜM:
TOKEN ALINAMADI HATASI NEDİR: Kullanmış olduğunuz Müşavir programının defter beyan kısmında AYARLAR bölümünde APİ KEY ve APİ SECRET numaralarının eksik,yanlış ya da işletim sisteminizin güncel olmamasından kaynaklanmaktadır. APİ KEY ve APİ SECRET bilgileri eşsizdir ve bu numaraları GİB DEFTER BEYAN PORTALINDAN giriş yapıp MÜKELLEF YÖNETİMİ kısmından MALİ MÜŞAVİR kullanmış olduğunuz programı belirttiğinizde benzersiz olarak APİ KEY ve APİ SECRET numaralı karşınıza gelecek. Bu bilgileri kopyalayıp mali müşavir programınızın defter beyan kısmında ayarlar kısmına yapıştırmalısınız. 

Güncel olarak windows 7 kullanıcıları için: Defter beyan sisteminde ana bilgisayarlarda windows 7 işletim sistemi kurulu iken Defter beyan sistemi uyarı vermekteydi. Fakat bu sorun yapılan güncellemeler ile çözüldü. Hala windows 7 de defter beyan problem veriyorsa windows 7 yi güncelleyin (WINDOWS 7 NASIL GÜNCELLENİR TIKLAYIN). Ancak yine de sorun çözülmediyse bilgisayarlarınızın Windows 10 a yükseltmelisiniz.
22.02.2019  ekleme:
eğer zirvenet defter beyan açarken  “incorrect syntax near” hatası alıyorsanız; hiç sorun şundan mı bundan mı diye zaman kaybetmeyin. Zirve Yazılım Bölge temsilciniz ya da bilgisayarcınızdan şunu kontrol ettirin: An makinanızda SQL 2008 ya da daha üzeri kurulu olmalıdır.

08.02.2019 ekleme:
Windows 7 kullanıcıları bilgisayarınıza windows 10 kurmadan once windows 7 nin tüm güncellemelerini yükleyin ve tekrar deneyin. Windows 7 nasıl güncellendiğini bilmiyorsanız TIKLAYIN

2019 yılı donemi için defter beyan göndermek istediğinizde “token alınamadı” hatası çıkarsa; defter beyan sitesinden mükellef yönetimi kısmından Mükellefi seçin ve sayfanın en altinda ONAYLA butonuna tıklayın. Ve tekrar deneyin.

24.01.2019 ekleme: Bu hatayı aldığınız zaman ilk yapacağınız işlem defter beyan sitesinde işlem yapmak istediğiniz mükellefin varsayılan dönemini çalışmak istediğiniz donem olarak değiştirip varsayılan olarak ayarla dedikten sonra, deftere geç seçin. Ardından sistemden çıkın ve programınızdan tekrar göndermeyi deneyin.

Kolay gelsin.

Ücretli  uzak masaüstü desteği almak için arayabilirsiniz.

administrator

Leave A Comment