E Fatura ve E Arşiv Portalı Verileri Yedekleme

E Fatura ve E Arşiv hizmetlerini GİB Portalından faydalanıyorsanız, yedekleme yapmalısınız. Çünkü 6 aydan önceki gelen ve giden faturalarınızı silmektedir. Ancak gün gelirde sizden 1 yıl önceki faturalarınızı isterlerse temin etmeniz gerekecek.

Nasıl yedekleme yapacaksınız?

Her gelen ve giden faturalarınızı zip li olarak düzenli olarak bilgisayarınıza indirip saklamalısınız. Zipli dosya içinde xml ve pdf olarak faturanız bulunur.

Aylara göre periyodik yedeklerinizi harici bir diske, flash diske, bulut ortamlara ayrıca yedeklemenizi öneririm. Çünkü bilgisayar,harici Hardisk  , flashdisk bozulabilir. Ücretsiz temin edebileceğiniz google, yandex, hotmail gibi ücretsiz bulutlara da verilerinizi yedekleyebilirsiniz.

Not. Yukarda belirtmiş olduğum uyarı ve bilgiler sizin faydanızadır. Eğer mümkünse özel entegratör firmalar ile anlaşarak hem faturalarınızı keser hem de saklanması hizmetinin yükümlülüğünden kurtulursunuz. Bu bahsi geçen bilgilerim güncelliğini kaybetmesinden dolayı yaşayabileceğiniz olumsuzluklardan tarafım sorumlu değil. 

 

administrator

Leave A Comment